Over De Plek

In het hart van Loosduinen schittert een plek waar de energie van jeugdige creativiteit en sociale betrokkenheid samenkomt: De Plek. Dit bruisende centrum, opgericht door en voor jongeren, vormt het kloppende hart van de gemeenschap. Twee jaar geleden begon het avontuur met De Vindplek Loosduinen, een ambitieuze stap richting het verbinden en inspireren van jongeren op hun reis naar persoonlijke en sociale groei. Na een lange zoektocht hebben we eindelijk onze thuishaven gevonden.

De Plek is het resultaat van een samenwerking tussen vooraanstaande lokale instanties, waaronder het Wijkberaad Kraayenstein, het Wijkberaad Kom Loosduinen, Carribean Angels, Beweigi en natuurlijk De Vindplek Loosduinen zelf.

Op zaterdag 11 november werd de officiële opening van De Plek gevierd, een mijlpaal die tevens diende als aftrap voor het Erasmus+ project Youth & Mental Health, dat de gemeenschap tot eind 2024 zal verrijken. Dit baanbrekende project, geleid door jongeren zelf, streeft naar het bevorderen van het mentale welzijn van jongeren in Loosduinen. Door middel van een rijke verscheidenheid aan evenementen, activiteiten en projecten, verspreid over locaties als De Plek, scholen en bibliotheken, bieden we een veilige haven waar jongeren kunnen groeien, leren en elkaar kunnen ondersteunen.

Of het nu gaat om workshops met muziek, sport, kunst en dans, of om bijzondere evenementen zoals Storytelling Nights en Living Library, De Plek omarmt diversiteit en stimuleert zelfexpressie op alle niveaus. Hier, te midden van creatieve energie en gemeenschapszin, vinden jongeren niet alleen een ruimte om te bloeien, maar ook een gemeenschap die hen omarmt en inspireert op hun reis naar zelfontdekking en veerkracht.

Welkom bij De Plek, waar elke ontmoeting, elke ervaring en elke uitwisseling bijdraagt aan de levendige tapestry van onze jeugdige gemeenschap in Loosduinen.

Wijndaelerweg 12, Den Haag, Zuid Holland, Nederland

© 2024 DePlekLoosduinen